Khamis

Jual-Beli Benih Sayur Online



PENGENALAN
Salam damai kepada pengunjung yang budiman. Bermula pada hari ini 21 Januari 2018, penjualan benih online dilakukan pada laman sesawang di bawah Klik

http://www.tanomkinotuan.com 


No akaun maybank: 160090411250 - Jusery Bin Jausin
No akaun Cimb bank: 7037965706 - Jusery Bin Jausin


PENGHANTARAN

SEMUA ORDER/TEMPAHAN AKAN DIPOS PADA HARI SABTU SETIAP MINGGU JIKA ADMIN BERADA DI LUAR KAWASAN. Minggu pertama setiap bulan adalah cuti am bagi pos laju dan pejabat pos.

SEMUA TEMPAHAN BENIH AKAN DIPOS PADA HARI BERIKUTNYA SELEPAS MENERIMA BUKTI BAYARAN JIKA ADMIN BERADA DI RUMAH.


SELAMAT MEMBELI....



Seorang cikgu lelaki yang berkebun di keliling rumah. Kini tinggal di Keningau, Sabah.

56 komen

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

takut saya tuan tahun dia tu.. 2020 hehehe. bah sudah sa list yg sa mau beli, ada lebih 20 baini, tapi tu la banjir lagi sini kudat, susah mau keluar ari2 ujan, nanti sa tempah sekarang tapi enda dapat keluar bank in susah juga, nanti tuan ingat apa pula kan, tu la enda dulu sa whatsapp. tapi risau juga yg sa list abis kana beli hahaha. abis sa punya kacang panjang mati tenggelam air, nasib kacang bendi sudah 8 hari masih lagi segar biarpun setengah pokok masih dalam air. sa dengar sana keningau juga banjir, harap tanaman tuan indada apa apa juga.

Ya musim hujan, musim banjir sekarang. Ko liskn dulu tu benih. Nanti sy simpan sj

Benih brokolo ada tak encik?

sampai suda tu benih sia d kota marudu, enda sa dapat whatsapp phone rusak kena air. tapi belum sa tanam hujan ja hari2, enda apa ba tu kan tuan sa tunggu angin barat ni habis dijangka bulan 2 baru tanam? takut sa mati ba hari2 hujan sini, masih banjir mcm gambar yg sa whatsapp tu hari, cuma risau expired tu benih. sa simpan dalam kontena takut bubuk gigit tu benih. yg ceri barbados tu tuan macamana mau tanam? endada panduan mau tanam hehehe. sa mau order yg lima out stock tu sama beberapa lagi sa minat di fb tuan tu tapi tunggu la dulu lepas angin barat ni berlalu. sa suka tanam masa kemarau sbb KBR sa sudah buat piping untuk menyiram pakai air perigi supaya endada klorin.

Boleh ja. Simpan tmpt selamat, jgn terkena chy terik.

Beneh kacang boncis renek ada tak encik.

Ada kita ada jagung manis dan jagung kampung. Sila whatsapp ke 019-5320756 tq

Buncis renek ada tuan. Whatsapp ke 019-5320756

selamat tahun baru, buli sia tau lokasi kebun kamu tuan? mau pigi lawat2 sambil cari benih sayur..

benih baby cucumber ada? selalu timun kecil yg jual di tesco/mydin

bosku..update nnt jualan benih ya...

senaraikan benih yg ingin dikehendaki dan emailkan senarai benih ke borosmomogun@gmail.com atau whatsapp ke 019-5320756

tq

sy di sook Keningau tuan.... tidak ada kebun just tnm sebagai hobi ja... hihi

Tuan/puan masih ada benih2 boncis renek tak lagi.

Salam. Benih buncis renek ada lagi.

ada jual keratan akar kucai. rm10 (7 keratan akar)

Ada camomile german ka tuan?
Bole update kan list benih yg ada ka?

Tuan/puan boleh tanya ada benih salad coral hijau dan salad butterhead?Terima kasih

boleh pos ke semenanung x??brapa ea postage??

baca kat atas sekali puan, ada dinyatakan postage tersebut. terima kasih

Ikut senarai kat atas je yg ada dijual benihnya ya. hihi

benih rogimot ada ka tuan

Bila boleh dapat benih bunga spanish dancer?

Bila boleh dapat benih bunga spanish dancer?

benih spanish dancer dah ada stok

Salam tuan, dimana saya boleh dapatkan benih kacang tanduk.. terima kasih

As Slm Tuan..benih kunyit hitam atau kunyit hitam ada jual tak tn?

Wa alaikum salam. Kunyit hitam tak de jual masa skrg. Maaf

Artikel sangat baik sebagai bahan rujukan pantas untuk peminat bertanam sendiri dan mengenalpasti pemakanan yang boleh diambil untuk mengatasi masalah kesihatan.

assalamualaikum... nak tanya benih bunga matahari bila ada stok ye... tq

Saya nak beli ..kena jumpa dgn blogger ni hebatnya

Salam tuan, crown asparagus masih ada x? Jika ada, bolehkah dipos ke semenanjung? Tq

Masih ada lagi. Wasap 019-5320756 (jus)

Adakah senarai benih sesuai ditanam di iklim tropika?

ada lagi rm10 (7 keratan) wasap 019-5320756

benih sesuai utk iklim tropika jenis sawi, buncis, kacang panjang, bendi dan sayur daun yg lain. Lihat list kat atas tu

Kalau nk beli benih anta ke Perak boleh ke? Berkenan betoi tgk benih2 tue...

ayo ditunggu apa lagi segera bergabung dengan kami di D/E/W/A/P/K
menangkan uang jutaan rupiah, dengan minimal deposit 10.000 saja looo.
ayo segera bergabung ya ditunggu lo ^_^

Bendi Clemson Spineless, ada lagi kah

terima kasih kerana singgah kat blog ini. Boleh je pos ke Perak. x masalah


EmoticonEmoticon